Vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon staat klaar om medewerkers bij te staan wanneer ze geconfronteerd worden met gevoelige kwesties op de werkvloer. Een vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, advies en ondersteuning aan een medewerker in een ongewenste situatie. Voorbeelden hiervan zijn onder andere pesten, racisme, discriminatie, seksuele intimidatie, agressie en geweld. Daarnaast kan een vertrouwenspersoon een luisterend oor bieden als er sprake is van een te hoge werkdruk, arbeidsconflicten, reorganisatie en privéproblemen.

Vertrouwenspersoon werknemers

Iedereen heeft recht op een veilige werkomgeving. Ongewenst gedrag komt helaas vaker voor dan je denkt. Op de werkvloer kan het voor hele vervelende situaties zorgen. Dit zorgt ervoor dat je niet meer met plezier naar je werk gaat of dat je liever helemaal niet meer gaat. De belangrijkste taak van de vertrouwenspersoon is het opvangen en begeleiden van mensen die ongewenst gedrag ervaren. Zoals agressie en geweld, seksuele intimidatie/ongewenste intimiteiten, pesten en discriminatie.

Vertrouwenspersoon werkgevers

Ongewenst gedrag komt helaas vaker voor dan de meeste mensen denken. Op de werkvloer kan het voor hele vervelende situaties zorgen. Mensen gaan niet meer met plezier naar het werk en in de ernstigste gevallen ontstaan er ziekmeldingen. De belangrijkste taak van de vertrouwenspersoon is het opvangen en begeleiden van medewerkers die ongewenst gedrag ervaren. Zoals agressie en geweld, seksuele intimidatie/ongewenste intimiteiten, pesten en discriminatie.